Skip to main content

Beleef Select Hotels

Fietsvakantie in De Panne

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie en wil je de prachtige omgeving van De Panne ontdekken per fiets? Dan ben je bij Hotel Villa Select aan het juiste adres! In dit artikel zullen we enkele handige tips en informatie delen die je nodig hebt voor een onvergetelijke fietsvakantie in De Panne.

Fietsen huren in De Panne

Als je geen eigen fiets hebt meegenomen, hoef je je geen zorgen te maken. Er is mogelijkheid om fietsen te huren in De Panne. Een populaire optie is Arizona op de dijk, waar je verschillende soorten fietsen kunt huren voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt hen vinden op hun website www.arizona-depanne.be en het adres is Zeedijk 37 in De Panne.

Fietsroutes

Nu dat je je fiets hebt bemachtigd, is het tijd om de fietsroutes te verkennen. De westhoek van België biedt prachtige landschappen met vlakke fietspaden die je door schilderachtige dorpjes en langs historische bezienswaardigheden leiden. Hier zijn enkele routes die je niet mag missen:

1.  Westkustfietsroute

 De Westkustfietsroute is een unieke manier om de diversiteit van het gebied te ontdekken. Terwijl je langs de zee fietst in De Panne en doorheen duin- en natuurgebieden in Koksijde, zal je versteld staan van wat er allemaal te zien is. De IJzermonding met de jachthaven van Nieuwpoort en het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke zijn slechts twee van de interessante uitgelichtte haltes op deze route. Maar dit alles is nog maar het begin! Op weg naar de historische Stad Veurne zul je merken dat er nog veel meer verrassingen op je wachten. Tijdens de rit kun je bovendien genieten van adembenemende uitzichten en prachtige natuurparken. En als klap op de vuurpijl kun je ook terecht bij diverse bezoekerscentra, musea en uitkijktorens om meer te leren over onze regio's unieke geschiedenis en cultuur.

bekijk een video hierover

Meer informatie

2. De Moeren fietsroute

Diep verscholen in De Moeren ligt het laagste punt van België, maar liefst twee meter onder de zeespiegel. Een indrukwekkende prestatie uit de 18e eeuw was het droogleggen van dit gebied. Dankzij de hulp van de Sint-Gustaafsmolen die ooit als atelier diende voor Willem Vermandere, kon deze klus geklaard worden. Via een prachtige route door het achterland van De Panne arriveer je in Veurne waar je bovenin de Sint-Niklaaskerk kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de oneindige polders en weidse landschappen. Het verstilde Steenkerke en Oeren bieden ideale rustplekken waar ze overheerlijke lokale streekbieren serveren. En wat is er nou fijner dan picknicken in de sfeervolle tuin van Kasteel Beauvoorde in Wulveringem? Maar niet alles is zo rustig! In Houtem, tijdens de Eerste Wereldoorlog, lag immers het hoofdkwartier van het Belgische leger...

Deze verbazingwekkende fietsroute maakt onderdeel uit van het suggestielus-integratieplan en kan gevonden worden op zowel de Westhoek-fietkaart als op die van De Kust. Hoewel er geen afzonderlijke folder wordt gepubliceerd, zal dit avontuurlijke pad wel nog steeds gemarkeerd blijven door bewegwijzering.

Meer informatie

3.  Van stad naar strand met Jaek en Nink

 Fietsend langs verschillende fijne pauzeplekken, zoals het Vaubanpark, het Bakkerijmuseum en een speeltuin aan zee, ontdek je de kust

Meer informatie

Fietsenstalling

Als je overweegt om met de auto naar De Panne te reizen, kun je via het hotel voorafgaand aan je verblijf parkeergelegenheid boeken. Als dat het geval is, kun je zonder problemen uw fiets gratis parkeren in de fietsenstalling bij het hotel. Heb je geen auto gereserveerd? Dan kun je je fiets stallen voor €5,- per dag per fiets.

Conclusie

Een fietsvakantie in De Panne is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en fysiek actief bezig te zijn. Met fietsverhuurmogelijkheid, prachtige fietsroutes en adequate fietsenstallingen is Hotel Villa Select in De Panne makkelijk toegankelijk voor fietsers en familievriendelijk.

FAQ's

Q: Is het mogelijk om een kinderzitje te huren bij Arizona op de dijk?
A: Ja, je kunt ook kinderzitjes huren bij enkele fietsverhuurbedrijven, waaronder Arizona op de dijk.

Q: Zijn er veel heuvels op de fietsroutes?
A: De meeste fietsroutes in De Panne zijn vlak.

Q: Is er een verschil in moeilijkheidsgraad tussen de verschillende fietsroutes?
A: Ja, de moeilijkheidsgraad van de fietsroutes verschilt. Er zijn zowel eenvoudige als langere uitdagender routes.