Skip to main content

Beleef Select Hotels

Een pittoreske boottocht van Nieuwpoort naar Diksmuide met de Seastar

Ik stapte aan boord van de Seastar voor een boottocht van Nieuwpoort naar Diksmuide. 

Vanuit het hotel nam ik de tram naar nieuwpoort stad.  De rit duurde slechts een 25 tal minuten.  Onderweg kon ik het uitzicht van de badplaatsen Koksijde en Oostduinkerke bewonderen.  Het moet ook leuk zijn om eens naartoe te wandelen langs het strand.  De tram volgt je, dus je kunt ook terugkeren met de tram als de benen te zwaar worden.  

Vertrek vanaf Nieuwpoort

We begonnen onze tocht in het pittoreske Nieuwpoort, waar de Seastar al op ons wachtte. De kapitein begroette ons hartelijk en we voelden ons meteen welkom. Op het dek hadden we een mooi uitzicht terwijl we de ligplaats verlieten.

Historisch erfgoed

Tijdens de vaartocht bereikten we de IJzermonding, een rivier met een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog. Bij aankomst zagen we de monumentale IJzertoren, een indrukwekkend herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de oorlog.

De charme van Diksmuide

Diksmuide is een stad met een rijke geschiedenis. De Grote Markt met het stadhuis en de terrassen was prachtig om te zien. Voor een verfrissing bezochten we het Brouwershuys op de markt gelegen.  Zeker de moeite. 

We verkenden de grachten en bewonderden de bruggen die de stad verbonden. Natuurlijk beklommen we ook de beroemde IJzertoren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Terug naar Nieuwpoort

Na het verkennen van Diksmuide keerden we terug naar de Seastar voor de terugreis naar Nieuwpoort. Terwijl de boot langzaam terugvoer, genoten we nog een laatste keer van de omgeving, het polderlandschap, en de natuur die we onderweg hadden gezien.

Wil je zelf deze boottocht van Nieuwpoort naar Diksmuide met de Seastar ervaren? Aarzel dan niet en reserveer nu jouw plek aan boord. Ontdek de uitgestrektheid van de Belgische kustlijn en de geschiedenis van Diksmuide.

Bezoek de website van Seastar